Kuulumiset

13.1.2024

2024 – Semmarit syksyllä 35 vuotta

Vuosi vaihtui ja uutta kohti mennään! Joulukuussa teimme pitkästä aikaa joulukalenterin, tällä kertaa Instagramissa ja kalenteriluukkuja oli itsekin hauska katsella. Sieltäpä kohokohdista voi käydä katsomassa, jos meni ohi. Ennen joulua tuli vielä yllätyspistäytyminen Tampereelle, kun Tavara-asemalla oli Viki ja Köpi Shown kauden päätöstapahtuma liveyleisön edessä. Kiva piristys, monenlaista häröilyä siellä nähtiin ja meidän lisäksi esiintymässä mm. Darude. Ohjelma löytyy osoitteesta: https://areena.yle.fi/1-67351248 ja meidät osuus jossain tunnin ja vartin kohdilla. Jos kiinnostaa, miten tuonne päädyttiin, niin voi käydä katsomassa alun aiemmasta lähetyksestä: https://areena.yle.fi/1-66756445 Kaikenlaista 🙂

Viikon päästä taas jatketaan äänityksiä ja samalla varmasti suunnitellaan tulevia. Uusia biisiaihioita on myös iso nippu käsittelyssä. Mukavia spessujuttujakin on hahmoteltu ja niistä lisää jatkossa. Alla oleva video edellä mainitulta Tampereen retkeltä jätti vielä kysymyksen auki, että tuleeko kuoron pääluku kasvamaan. Elämme jännittäviä aikoja.

5.11.2023

Syksy mennyt nopeasti – treeniä/äänitystä/keikkaa

Viron syyskuinen kiertue on jo pidemmän aikaa tuntunut unelta. Ystävälliset ihmiset, aurinko, shortsit, hauskoja keikkoja ja vapaa-aikaa. Naapurimaa näytti meille parhaat puolensa. Tulevaisuutta ajatellen tuli myös useampia ehdotuksia, joista ainakin osaan toivon mukaan voimme tarttua. Kiitos kaikille, aitäh!

Kotimaassa on ollut muutama yksityistilaisuus, joissa olemme esiintyneet, julkisten keikkojen osalta menee ensi vuoden puolelle, ennen kuin taas päästään kohtaamaan. Toki esimerkiksi  perjantaina Oulussa oli aika lailla täysi tupa OAJ 50V-juhlijoita, joten ei ihan piilossa ole sentään oltu.

Uusien biisien kehittelyn ja treenien lisäksi ollaan jatkettu äänityksiä. Studioon pääsy on aina juhlahetki ja vielä olisi sitäkin luvassa loppuvuoden aikana. Kivaa alkavaa talvea kaikille musiikin ystäville. Tai Pandea lainaten ”kaikille äideille, ja heidän lapsilleen…” Tuolla taisi spiikkaajana aikoinaan pyrkiä laajentamaan Mein klein Mutter -kappaleen kohderyhmää. Ps. kielioppivirhe kappaleen nimessä on tekijöiden mukaan harkittu😅

11.9.2023

Pitkästä aikaa Viroon keikoille

Viikonlopun treeneissä valmistauduttiin Viron retkelle, joka on mainiosti nimetty: Minituur Eestis 2023. Alkais olla setti kasassa ja jotain uuttakin taas ideoituna. Mukava hyrinä oli porukassa ja innolla odotetaan reissua. Tulevistakin juteltiin, esim. uusien biisien tekemisestä ja levyn julkaisusta. Onko se nyt sitten cd vai vinyyli vai pelkkä digitaalinen vai kaikkea ja tulisko ens vuonna vai vasta 2025. Saa nähdä. Vielä haluamme, vaikka reilusti jälkijunassa, kiitellä hienoja yleisöjä Jyväskylän pesistadionilla ja Aukusti-festivaaleilla Jalasjärvelllä. Oli ilo esiintyä ja aistia positiivisia fiiliksiä!!

11.8.2023

Tänään Stadion Jyväskylässä – huomenna Aukusti festival

Kesä on ollut heinäkuun vaihtelevista keleistä huolimatta hieno. Kuororintamalla on tehty uutta, treenattu, nauhoitettu ja suunniteltu tulevaa. Tänään Jyväskylän Hippoksella stadion-keikka ja huomenna pohjanmaalle, Jalasjärven Aukusti Festivaalit. Nähdään!!

19.6.2023

Kesää!!

Kesä on alkanut ja aurinkokin paistaa. Semmareita on näkynyt silti studiossa uimatouhujen ohessa. Kesällä ja syksyllä jatketaan äänityksiä. Heinä- ja elokuussa tehdään muutama keikka ja uusia paikkojakin on taas luvassa. Syyskuulle on järjestymässä myös ulkomaanreissu. Tällä kertaa naapurimaahan, joten myös Suomesta on helppo tulla mukaan.☀️

6.5.2023

Tänään Lahti ja Möysä!

Tampere ja Tavara-asema oli hieno kokemus ja tänään jatkuu uudella keikkapaikalla. Legendaarinen Möysä on paikka, johon jo vuosia sitten on keikkaa sovittu, mutta erinäisistä syistä (mm. korona) on keikka aiemmin peruuntunut. Tänään vihdoin täällä!!

14.4.2023

Tänään Tampere ja Tavara-asema!

Popparissa oli elämyksiä isolla E:llä. Hienoa, hämmentävää, erilaista, mahtavaa. Tänään taas uudelle keikkapaikalle Tampereelle. Ilolla odotetaan. Terveisiä Mobysta!!

18.2.2023

Kenkälusikalla keikalle?

”Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari! Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.”
https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Aika jännä, että vaikka itse kukin meistä on vuosien varrella useinkin vieraillut Popparissa ja sen edeltäjä Jazz Barissa, ei kuoro koskaan ole siellä esiintynyt. Nyt kokeillaan, että mitä siitä tulee, tervetuloa näkemään omin silmin 🙂

Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Pikku-Finlandia Helsingissä käytiin toteamassa toimivaksi paikaksi yrityskeikan muodossa ja treenejä on pidetty. Keväälle ja kesällekin on myös lisää keikkoja luvassa. Tapaamisiin!