Kuulumiset

6.5.2023

Tänään Lahti ja Möysä!

Tampere ja Tavara-asema oli hieno kokemus ja tänään jatkuu uudella keikkapaikalla. Legendaarinen Möysä on paikka, johon jo vuosia sitten on keikkaa sovittu, mutta erinäisistä syistä (mm. korona) on keikka aiemmin peruuntunut. Tänään vihdoin täällä!!

14.4.2023

Tänään Tampere ja Tavara-asema!

Popparissa oli elämyksiä isolla E:llä. Hienoa, hämmentävää, erilaista, mahtavaa. Tänään taas uudelle keikkapaikalle Tampereelle. Ilolla odotetaan. Terveisiä Mobysta!!

18.2.2023

Kenkälusikalla keikalle?

”Kenkälusikalla keikalle – Semmarit goes Poppari! Unelma Jyväskylän kuumimman jammailuklubin täyttämisestä mieskuoropopilla käy vihdoin toteen, kun mieskuoro sovittaa itsensä Popparin pikkuiselle lavalle kahtena perättäisenä iltana.”
https://www.lippu.fi/artist/semmarit/

Aika jännä, että vaikka itse kukin meistä on vuosien varrella useinkin vieraillut Popparissa ja sen edeltäjä Jazz Barissa, ei kuoro koskaan ole siellä esiintynyt. Nyt kokeillaan, että mitä siitä tulee, tervetuloa näkemään omin silmin 🙂

Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Pikku-Finlandia Helsingissä käytiin toteamassa toimivaksi paikaksi yrityskeikan muodossa ja treenejä on pidetty. Keväälle ja kesällekin on myös lisää keikkoja luvassa. Tapaamisiin!

22.12.2022

Ilakoivat silakat kiittää!

Niin vaan kiertue saatiin kunnialla päätökseen ja ilmoituksia laulajien kuumeista ja flunssista tuli vasta viimeisen keikan jälkeen. Bussimme Mobykin toimi hienosti, ainoastaan kerran hyytyi Kuopiossa moottoritien liittymään. Onneksi oli mukana ihmemies Ilmonen, joka laittoi taas koneen jollain poppakonstilla käymään. Hukattuja tavaroita ei tainnut olla kuin yksi kuoropuku ja läppärin virtajohto, siis normaalien hanskojen, kaulaliinojen ja pipojen lisäksi. Pukukin löysi viimeisellä viikolla takaisin omistajalleen.

Oli hieno, monipuolinen ja monella tapaa uudenlainen retki, sekä keikkojen että oheistoiminnan osalta. Päivät meni vauhdilla ja toimintaa piisasi oikeastaan aamusta iltaan. Taisimme laskea, että parista kymmenestä esitetystä kappaleesta vain 3-4 oli samoja kuin edellisellä kiertueella. Siihenkin nähden oli erittäin mieluisaa nähdä iloisia kasvoja keikkojen jälkeen ja saada kivaa palautetta myös erilaisia sähköisiä kanavia pitkin. Kehittämisehdotuksena oli miksaajamme jollain keikalla tosin kuullut kohtuullisen painokkaan kommentin siitä, että miksei Taina ollut ohjelmistossa  🙂

Mukavaa oli myös, että omalta osaltamme saimme tuettua yhteistyökumppaniamme Pidä saaristo siistinä ry:tä yhteisen näkyvyyden lisäksi tuotemyynnillä ja suosituksi osoittautuneella onginnalla, jonka kaikki tuotot tilitimme PSSry:lle. Lisäksi pääsimme levittämään sanaa mm. vuoden vastuullisemmaksi tuotteeksi valituista Järki Särki -säilykkeistä. Meille räätälöity chilin makuinen Ilakoivat silakat-purkki lieneekin suosittu uutuus monessa joulupöydässä. Samalla herkutellessa voi ihailla kiertueella julkaistua uutta Semmarit-albumia, eli valokuvakirjaa nimeltään Albumi.

Ensi vuonna luvassa sitten todennäköisesti äänityksiä, keikkoja ja treenejä. Ainakin jos vanhat merkit ja alustavat suunnitelmat paikkansa pitävät! Mutta nyt vielä isot kiitokset kaikille mukanamme kulkeneille ja keikoilla olleille!! Oikein mukavaa joulun aikaa ja toiveikasta vuotta 2023!

23.11.2022

Kiertue alkaa – Ilakoivat silakat liikkeelle!

Huomenna on eka keikka Joensuussa ja siitä mennään aina 10.12. Helsingin Musiikkitalolle asti. Olemme luvanneet tehdä siivoushommia kiertueen aikana ja nytpä heitämme vastaavan haasteen myös kaikille asiasta kiinnostuneille. Lähde yksin, kaverin tai porukan kanssa tekemään pieni siivouslenkki, joko Siisti Biitsi -ohjelman mukaisesti rannalle tai muuhun läpiympäristöön ja poimi ympäristöön jääneet roskat pois. Laittamalla kuvan tai videon retkestä tai hetkestä Instagramiin (tai Semmarit-ryhmään Facebookissa), osallistut myös arvontaan. Päästäksesi mukaan, tägää kuvan/videon oheen #semmarit #siistibiitsi #pidäsaaristosiistinä #ilakoivatsilakat sekä yksi keikkapaikkakunta, jossa haluat osallistua arvontaan. Nähdään keikoilla! Siistiä kiertuetta kaikille!!

17.10.2022

Yhteistyökumppaniksi Pidä Saaristo Siistinä ry

Nyt alkaa semmaritossut jo vipattaa pikku hiljaa ilakoivien silakoiden malliin. Kiertuetreeniä on ollut reippaasti ja vielä on jäljelläkin ihan mukavasti. Mutta monta asiaa on jo loksahdellut paikoilleen. Iloisina ja ylpeinä pystyimme julkistamaan myös yhteistyökumppanin tulevalle kiertueelle. Yhteistyön kautta voimme tuoda näkyvyyttä tärkeälle asialle ja tehdä konkreettisia tekoja itsekin. Lisätietoa tiedotteesta. Kiitos jo tässä vaiheessa Pidä Saaristo Siistinä ry!

Uusia biisejä, uusia koreografioita, uusia lavasteita, uutta sitä ja tätä ja vähän tuotakin. Mutta myös tuttuja biisejä, osa kenties uusilla mausteilla. Siitä on ilakoivat silakat -kiertue tehty. Nähdään siis keikoilla!!

14.8.2022

Kohti Ilakoivat silakat -kiertuetta!

Kesän keikkaretki meni mainiosti ja pääosin onnistuimme väistelemään myös pisarat, joita heinäkuulla melko paljon taivaalta tuli. Hienoa oli päästä näkemään uusia paikkoja ja tutustua taas moniin uusiin ihmisiin. Hyväntuulista meininkiä ja iloisia kasvoja kohtasimme eri puolilla seikkkailujamme. Kiitos vielä kaikille mukana olleille!

Parin viikon päästä pääsemme vielä venyttämään kesää kahden keikan verran. Meille täysin uusi (ellen väärin muista?) paikkakunta, eli Harjavalta ja siellä Satasoitto-tapahtuman avajaiskonsertti. Ja seuraavana päivänä vielä Helsingin Allas Sea Pool, josta jäi viimeksi todella hyvät muistot. Odotamme innolla 🙂

Yksi  treeniviikonloppu on taas takana päin ja uusia biisejä, koreografioita, lavasteita, jne. pohditaan ja treenataan. Sellainen kiva kutina ja hyrinä alkaa pikku hiljaa tulla, kun täysin uusi konserttikokonaisuus on kehittymässä. Toki vanhoja tuttuja lauluja otetaan myös mukaan, mutta paljon on tulossa täysin uutta sekä myös harvemmin kuultuja semmari-biisejä. Kiertueen ensimmäiset lehtimainokset laitetaan tässä elokuun puolella, eli vielä on aikaisille linnuille hyviä paikkoja vapaana eri puolilla Suomea ja konserttisaleja. Ei kun lippuja varailemaan/ostamaan.

18.6.2022

Semmarit Kesäkiertueelle!

Semmarirekka on kaivettu naftaliinista ja viritelty valmiuteen kohti kesäkiertuetta. Leppoisa retki suuntautuu tällä kertaa varsin mielenkiintoisiin kohteisiin Keski-Suomessa, sisältäen myös pistäytymisen Seinäjoen pesäpallostadionilla. Kesäkeikoilla on aina ollut omanlaisensa, lämmin tunnelma ja odotukset ovat taas korkealla. Tällä kertaa näemme mm. höyrylaivan Suolahdessa, Mikael Konttisen ja Tommi Soidinmäen Pylkönmäellä, Kangasniemen torin sekä pelkäämme jo tässä vaiheessa mahdollisen jalkapallo-ottelun uusintaa Jämsässä. Uimiseltakaan tuskin voi taas välttyä. Nähdään siis pian.