Kuulumiset

10.6.2024

Semmarit – Hippos – Radio Suomipop – Kirja – Cityspotting – Kesää!

Kevät mennä heilahti ja Semmari-rintamalla on etenkin konepellin aikana tapahtunut kaikenlaista. Uusien biisien treenamista on jatkettu ja kehitelty samalla jekkuja syksylle ja keväälle. Keikkoja ei ennen syksyn klubikiertuetta juurikaan ole, mutta Pieksämäen hienolla Veturitorilla oli kyllä mukava pyörähtää toukokuussa. Sali oli täynnä ja kuoro täpinöissä, kun oli otettu pidempään naftaliinissa olleita biisejä mukaan. Iloisia ihmisiä, kiva tunnelma ja kirjailija Valtteri Mörttinen mukana aistimassa fiiliksiä. Mistä voikin päätellä, että ensi kevään konserttisalikiertueella julkaistaan Docendon kustama kirja Semmareiden ensimmäisistä kolmestakymmenestä viidestä vuodesta. Siihen liittyen on pidetty useita muistelusessioita ja kaivettu materiaalia mielikuvien tueksi. Hauskaa on ollut ja monia, jo unohtuneitakin asioita on noussut esille. Pyrimme rehelliseen kerrontaan ja toivottavasti kirjasta tulee välittymään tarina, jossa keskiössä on ilmiö,  ihmiset ja monenkirjavat tunteet, sattumukset ja tapahtumat.

Lisäksi eri puolilla on näkynyt semmareita kuvailemassa pätkiä tapahtumapaikoilta, jotka liittyvät mielenkiintoisiin hetkiin. Syksyllä on tarkoitus julkaista kaupunkiseikkailu yhdessä Cityspottingin kanssa ja videoita & muuta materiaalia alkaa olla kasassa jo sitäkin varten.

Kesäkeikkoja ei tosiaan monta ole luvassa ja näillä näkymin ainoa mahdollisuus nähdä Semmarit kesällä on pe 14.6. Jyväskylässä, Hippoksen pesäpallostadionilla. Siellä järjestetään rekkakeikka yhteistyössä Jyväskylän Kirin kanssa. Tervetuloa mukaan! Ai niin, myös klubikiertueelle on tullut liput myyntiin.

Kivaa kesää kaikille!

Ps. Radio Suomipop liittyi Aamulypsyn perjantaibiisi-kisaan. Paljon ei ole kisattu, eikä nytkään tiedetty kisaavamme. Spoilerina todettakoon, että Taina oli viivalla ja tulos oli sama kuin aikoinaan Levyraadissa.😅

Perjantaibiisien esittelyt: https://www.supla.fi/episode/84c45c03-3d22-4ecc-acf5-227964dba906

Kuulijoiden kommentit ja lopputulos:
https://www.supla.fi/episode/16d6cb0c-5bac-4feb-b9e0-55a4e7087333

24.3.2024

Kevättä kohti treenaten

Semmari-kevät on lähtenyt mukavasti käyntiin, treenejä on pidetty ja uudet biisit alkaa löytää muotojaan. Tällä kertaa ei ole pidetty perinteisiä ”euroviisuja”, joissa äänestetään uuteen settiin tulevat teokset. Nyt on jokainen saanut tuoda ideoita, jotka ovat voineet olla yksittäisiä sanoja, melodianpätkiä, kertosäkeitä tai vaikka koreografioita. Niitä on sitten eri porukoissa jalostettu ja muokkailtu moniin suuntiin. Nyt alkaa monet ainakin etäisesti jo kuulostaa lauluilta. Osa on jo lähes valmista esitettäväksi.

Tampere-talolla pyörähdettiin lääkäripäivillä keikalla ja hauskaa oli. Yleisössä oli paljon sellaisia, jotka ei ollut koskaan ollut keikalla ja reaktiot oli sen mukaisia. Näkyi siellä jotkut osaavan toisaalta lähes kaikkien biisien sanat ulkoa.

Alkuvuodesta on myös harrastettu muistelemista, joka saattaa jossain vaiheessa johtaa… johonkin. Seuraava keikka Pieksämäellä toukokuussa. Tervetuloa kuuntelemaan! Katsoakin saa!

13.1.2024

2024 – Semmarit syksyllä 35 vuotta

Vuosi vaihtui ja uutta kohti mennään! Joulukuussa teimme pitkästä aikaa joulukalenterin, tällä kertaa Instagramissa ja kalenteriluukkuja oli itsekin hauska katsella. Sieltäpä kohokohdista voi käydä katsomassa, jos meni ohi. Ennen joulua tuli vielä yllätyspistäytyminen Tampereelle, kun Tavara-asemalla oli Viki ja Köpi Shown kauden päätöstapahtuma liveyleisön edessä. Kiva piristys, monenlaista häröilyä siellä nähtiin ja meidän lisäksi esiintymässä mm. Darude. Ohjelma löytyy osoitteesta: https://areena.yle.fi/1-67351248 ja meidät osuus jossain tunnin ja vartin kohdilla. Jos kiinnostaa, miten tuonne päädyttiin, niin voi käydä katsomassa alun aiemmasta lähetyksestä: https://areena.yle.fi/1-66756445 Kaikenlaista 🙂

Viikon päästä taas jatketaan äänityksiä ja samalla varmasti suunnitellaan tulevia. Uusia biisiaihioita on myös iso nippu käsittelyssä. Mukavia spessujuttujakin on hahmoteltu ja niistä lisää jatkossa. Alla oleva video edellä mainitulta Tampereen retkeltä jätti vielä kysymyksen auki, että tuleeko kuoron pääluku kasvamaan. Elämme jännittäviä aikoja.

5.11.2023

Syksy mennyt nopeasti – treeniä/äänitystä/keikkaa

Viron syyskuinen kiertue on jo pidemmän aikaa tuntunut unelta. Ystävälliset ihmiset, aurinko, shortsit, hauskoja keikkoja ja vapaa-aikaa. Naapurimaa näytti meille parhaat puolensa. Tulevaisuutta ajatellen tuli myös useampia ehdotuksia, joista ainakin osaan toivon mukaan voimme tarttua. Kiitos kaikille, aitäh!

Kotimaassa on ollut muutama yksityistilaisuus, joissa olemme esiintyneet, julkisten keikkojen osalta menee ensi vuoden puolelle, ennen kuin taas päästään kohtaamaan. Toki esimerkiksi  perjantaina Oulussa oli aika lailla täysi tupa OAJ 50V-juhlijoita, joten ei ihan piilossa ole sentään oltu.

Uusien biisien kehittelyn ja treenien lisäksi ollaan jatkettu äänityksiä. Studioon pääsy on aina juhlahetki ja vielä olisi sitäkin luvassa loppuvuoden aikana. Kivaa alkavaa talvea kaikille musiikin ystäville. Tai Pandea lainaten ”kaikille äideille, ja heidän lapsilleen…” Tuolla taisi spiikkaajana aikoinaan pyrkiä laajentamaan Mein klein Mutter -kappaleen kohderyhmää. Ps. kielioppivirhe kappaleen nimessä on tekijöiden mukaan harkittu😅

11.9.2023

Pitkästä aikaa Viroon keikoille

Viikonlopun treeneissä valmistauduttiin Viron retkelle, joka on mainiosti nimetty: Minituur Eestis 2023. Alkais olla setti kasassa ja jotain uuttakin taas ideoituna. Mukava hyrinä oli porukassa ja innolla odotetaan reissua. Tulevistakin juteltiin, esim. uusien biisien tekemisestä ja levyn julkaisusta. Onko se nyt sitten cd vai vinyyli vai pelkkä digitaalinen vai kaikkea ja tulisko ens vuonna vai vasta 2025. Saa nähdä. Vielä haluamme, vaikka reilusti jälkijunassa, kiitellä hienoja yleisöjä Jyväskylän pesistadionilla ja Aukusti-festivaaleilla Jalasjärvelllä. Oli ilo esiintyä ja aistia positiivisia fiiliksiä!!

11.8.2023

Tänään Stadion Jyväskylässä – huomenna Aukusti festival

Kesä on ollut heinäkuun vaihtelevista keleistä huolimatta hieno. Kuororintamalla on tehty uutta, treenattu, nauhoitettu ja suunniteltu tulevaa. Tänään Jyväskylän Hippoksella stadion-keikka ja huomenna pohjanmaalle, Jalasjärven Aukusti Festivaalit. Nähdään!!

19.6.2023

Kesää!!

Kesä on alkanut ja aurinkokin paistaa. Semmareita on näkynyt silti studiossa uimatouhujen ohessa. Kesällä ja syksyllä jatketaan äänityksiä. Heinä- ja elokuussa tehdään muutama keikka ja uusia paikkojakin on taas luvassa. Syyskuulle on järjestymässä myös ulkomaanreissu. Tällä kertaa naapurimaahan, joten myös Suomesta on helppo tulla mukaan.☀️

6.5.2023

Tänään Lahti ja Möysä!

Tampere ja Tavara-asema oli hieno kokemus ja tänään jatkuu uudella keikkapaikalla. Legendaarinen Möysä on paikka, johon jo vuosia sitten on keikkaa sovittu, mutta erinäisistä syistä (mm. korona) on keikka aiemmin peruuntunut. Tänään vihdoin täällä!!