13.11.2017

Kiitoksia ja tulevista esiintymisistä

Huh huh. Oli aika monella olo, kun sunnuntaina aamuyöstä kotiuduimme kiertueelta tauolle. Kiitollisia, mutta väsyneitä miehiä palasi koteihinsa. Kiertueella ylipäänsä ja etenkin keikoilla sattui ja tapahtui. Paljon kaikenlaista hauskaa ja yllättävää: uusia biisejä, vaihtelevia koreografioita ja muokattuja spiikkejä, muun muassa. Vähemmän hauskaa oli, kun kaikesta työstä ja varautumisesta huolimatta mm. tekniikkaan liittyen oli ajoittain pulmia, esim. mikrofonien rikkoutumisia. Osalle kuorolaisista iski valitettavasti flunssakin juuri kiertueen ajalle. Haastavin tilanne oli Helsingissä, jossa miksauspöydän hajoaminen näytti jo estävän normaalin keikan vetämisen. Ehdimme korjausta odotellessa laulaa muutaman kappaleen ilman äänentoistoa ja suunnitella kokonaisuuden, jonka voisimme akustisesti esittää. Onneksi (kiitos Janne & tekniikan väki) äänentoisto saatiin kuitenkin toimimaan ja keikka vietiin onnistuneesti maaliin. Olipahan sekä meille että yleisölle jotain sellaista, jota harvoin pääsee kokemaan. Vaikka akustisia keikkojakin voisimme edelleen tehdä, niin ehkä Kulttuuritalon sali on kuuluvuutta ajatellen hieman liian iso paikka…

Iso kiitos kaikille konserteissa olleille! Osoititte jälleen kerran, miten fiksua yleisöä meillä on! Paljon on tullut myönteistä palautetta ja kehuja keikkapaikoilla, s-postilla, Instagramissa ja Facebookissa. Ja kiitos myös aiheellisesta ja asiallisesta kritiikistä koskien lähinnä noita teknisiä ongelmia. Hienoa lukea analyyttistä ja kannustavaa palautetta näinä aikoina, kun some-kulttuurissa usein huudellaan sitä ja tätä sen enempää pohtimatta. Toisaalta on hienoa, että asioita ei voi ikinä täydellisesti etukäteen varmistaa. Live-esitys on aina ainutkertainen ja silloin voi tapahtua mitä tahansa odottamatonta. Se on myös iso osa elävän musiikin viehätystä. Latausta ei keikoilta ainakaan puuttunut, eikä missään vaiheessa ollut ajatustakaan siitä, että tulisi ”rutiinikeikka”…:) Kaksisataa keikkaa vuodessa tekevillä artisteilla sellainenkin pelko on kuulemma olemassa.

Seuraavaksi Lutakko 2.12, 20 sinkkua -teemalla, mutta hieman klubioloihin räätälöidyllä setillä. Erikoisvieraana oman keikan tekee Kalevauva.fi. Itsenäisyyspäivänä on suuntana Helsinki ja Hotelli Kämp, Linnan juhlien jatkot. Tammikuussa jatkuu 20 sinkkua -kiertue konserttisaleissa ja ulkomaan retkiäkin on vireillä. Erityisiä hetkiä taas luvassa.

Kiitos kun olette mukanamme!