14.6.2014

Veikko ja Lauri…ei ainakaan ()

Onnellisen perhetapahtuman johdosta minulla on edessäni ratkaisu, jonka seuraukset kantaa mukanaan joku muu loppuelämänsä. Nimen antaminen.

Kalenterien sivut ovat pullollaan hienoja nimiä, mutta ongelma näyttääkin olevan se, että mistä apuja vaihtoehtojen karsintaan? Opettajan ammatti auttaa onneksi alkuun. Eri nimille on saattanut jo kertyä negatiivista painolastia, joten raakkaan nämä pois epämiellyttävien assosiaatioiden karistamiseksi.

Toinen väistämätön assosiaatioiden varasto löytyy Semmareiden laulujen sanoituksista. Totuus on, että nimi miestä pahentaa, jos jättää nämä assosiaatiot ja painolastit huomiotta. Olisin ennen ajatellut Veikko-nimeä vanhahtavan arvokkaana ja juurevana, mutta Veikko Heikkosen kuultuani, kaikki jylhyys oli karissut pois. Jos pitäisi antaa nimi pienelle pojan koltiaiselle, voisi hyvin mielestäni olla Lauri. Sanoitusten valossa tämä pikku veijari olisi tosin jo kiihdyttänyt vähän isompien poikien leikkeihin. Ei siis Lauriaakaan. Taas muutama nimi pelistä pois, jes!

Kesän keikkoja jo odotellessa!

Hannu S.