25.3.2014

Jänniä virityksiä

Viime viikolla piipahdettiin torstaina Tampereella keikkailemassa lääkäripäivillä. Aika raskas sessio työn ohessa. Kotiin palailtiin tuolta reissulta vasta aamuyöstä, mutta jäi hyvät fiilikset. Keikalla oli paljon porukkaa jonka reaktioista oli luettavissa nopeaälyisen yleisön ensikertainen tutustuminen kuoromme kanssa. Ei kuitenkaan välttämättä viimeinen loppuaploodeista päätellen.

Keikka loppui ysin maissa Tamperetalolla ja siitä siirryttiin legendaariseen Pispalaan ja Vaakon Nakki -nimiselle grillille. Melko hyisessä kevätsäässä otettiin valokuvia tulevan kiertueen markkinointimielessä. Tarjosipa grillin omistaja kuumat koirat koko porukalle josta suurkiitokset. Energiaa ja asennetta riitti parituntisen session loppuun saakka ammattitaitoisen valokuvaajamme ohjauksessa. Kokeiltiin kurkipotkuja ja grillipainia. Lopputulos näkynee ”Juhlakunnossa” nimeä kantavan 25v kiertueemme markkinoinnissa. Ensimmäiset otokset kuvauksista ovat olleet tarkastettavana ja täytyy myöntää että amatöörin ja ammattilaisen välinen ero on onneksi edelleen suuri. Huikeita tunnelmia sai kuvaajamme Ahti vangittua kameraansa.

Ensi viikonloppuna odottaa viimeinen treenimme Vehniän kylätalo Himmassa. Olemme käyttäneet kylätaloa kolmena viikonloppuna niin teknologisen kehittelyn kuin uusien laulujemme harjoituspaikkana. Tuoreet iPadit ovat olleet ahkerassa käytössä ja uudenlainen paperiton sovitusten treenaaminen on kertakaikkiaan lyönyt itsensä läpi. Tuskin enää on entiseen nuottien selaamiseen paluuta. Sen verran tehokasta on uusi harjoitusmetodi. Himmassa kuulimme myös ensimmäiset maistiaiset kansainväliseltä levyltämme, jota olemme valmistelleet kaikessa hiljaisuudessa jo vuosien ajan. Omaksi tunnelmaksi jäi ylpeys ja kiihkeä odotus valmiin levyn kuulemisesta. Huikeita suorituksia niin solistilta kuin Jannelta levyn miksaajana. Sellainen tunnelma jäi että tutut kappaleet olivat saaneet aivan uutta henkeä Jannen käsittelyssä ja kielen vaihduttua. Niin faneille kuin kuorolaisillekin on luvassa paljon mielenkiintoisia kuunteluelämyksiä. Levyt ovat kuulemma matkalla Jyväskylään ja kämmenpohjat hikoilevat jo odotuksesta.

Terveisin: Pidempi Pasi ykköstenoresta