7.5.2013

Jännittäviä aikoja

Kiertueen neljäs ja viimeinen viikko käsillä. Kiertue aloitettiin maaliskuussa melkoisessa lumimyräkässä ja nyt näyttää jo lähes kesältä. Ihan stadionluokan bändien touhua tämä pitkällinen kiertäminen.

Mukavaa päästä jälleen yhden ”lepoviikon” jälkeen tien päälle ja tällä kertaa nokka kohti poh- (janmaata) joista. Edessä kuitenkin paljon enemmän kuin moni voisi arvata. ”Lepoviikko” on melkoista harhaa, jos tietää millainen valmistelu ja kuhina on kullakin ollut käynnissä. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat laatineet omat ohjelmansa ja kampanjapuheensa. Mobyssa Vaasa-Iisalmi välillä näet pidetään yhtiömme Musiikkituotanto Ukkokiekuu Oy:n yhtiökokous, jossa kaikki perinteisesti tavoittelevat haluttua puheenjohtajan titteliä seuraavaksi toimikaudeksi.

Voi sitä puheen ja lupauksien kirjoa, jota tulemme kuulemaan Jyväskylä-Nurmo-Vaasa välillä niin bussissa, ruokailuissa kuin soundtsekeissäkin. Joel hotellivastaavana on joutunut varmaan melkoisen lahjonnan kohteeksi, kun muutamat ovat yrittäneet vaikuttaa hotellihuonejakoon, jotta pääsisivät tietyn henkilön kanssa samaan huoneeseen ja voisivat näin kalastella ja varmistella ääniä itselleen.

Iisalmessa tullaan näkemään luultavasti hyvinkin erilainen porukka, joka aamulla lähti Vaasasta tien päälle – jopa aivan uusi show, jos uusi tuleva puheenjohtaja näin haluaa.

– Pasi Niemelä