4.2.2013

KIERTUEVALMISTELUT

Levynjulkkarikiertue kolkuttelee kohta ovella. Konserttiliput ovat jo myynnissä ja kiertuevalmistelut kuumimmillaan. Semmarit vastaavat kiertuejärjestelyistä lähes kokonaan itse. Maisemaa jo reilut parikymmentä vuotta tahkonnut koneisto on jälleen kerran viritetty huippukuntoon. Onnistuneen konserttikiertueen salaisuus on se, että jokaisen osa-alue pelaa saumattomasti yhteen. Kaiken tulee toimia, kun jälleen kerran startataan matkaan. Toki menneestä on sen verran opittu, että yllätyksiä voi aina olla matkassa. Tästä johtuen herkkäkorvaisimmat kuorolaiset jo luonnostaan kuuntelevat matkan varrella, että kaikki on kunnossa. Mahdollisten väärien ja ylimääräisten äänien kuulumiseen reagoidaan kuitenkin heti. Nopea reagoiminen, realistisen kokonaiskuvan hahmottaminen ja ensimmäiset huoltotoimenpiteet ovat tähän mennessä turvanneet sen, että lisävahinkoja ei ole juuri päässyt tapahtumaan.

Webasto on vaihdettu kokonaisuudessaan uuteen. Moottoriöljyt on vaihdettu, hihnat kiristetty ja jäähdytysjärjestelmä tarkastettu. Verkkovirtaa tuottavaan aggregaattijärjestelmään kuuluva akku on uusittu. Bussin takaosan monitoimiviihdekeskukseen on hankittu X –box kahdella ohjaimella. Kuljettajantilaan on asennettu lämpöpatteri ja seinien verhoilu on jo hyvässä vauhdissa. Lämmitysjärjestelmän vedenkierto on tarkistettu. Matkustamon sisustukseen kuuluu kiinteästi pehmoiset huovat ja lepohetkiä varten on hankittu myös säkkituoli. Bussin sisustus matkustamon osalta alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis.

Lujasti bussin tekniikkaan luottaen ja viime kädessä bussikuski Timo Ilmoseen turvaten olemme valmiina jälleen kerran kohtaamaan tuhannet kiertuekilometrit. Toivon mukaan voimme lausua levollisesti kerta toisensa jälkeen mieltä niin rauhoittavat sanat: ”Minä pääsin perille”.

Bussitiimin puolesta Joel