3.1.2013

TABLETEILLA UUTEEN VUOTEEN?

Tablettiaikaan… Siirtää tämä kiireinen elämänrytmi yhä useampia. Nettiin on päästävä viivytyksettä tykkäämään ja tabletti tuo tähän pikaisen helpotuksen. Viime jouluna varmasti moneen suomalaiseen kotiin ilmestyi ainakin lapsia ja teknologiaihmisiä ihastuttava uusi laite-tablettitietokone. Kuorossamme näitä ”tablettimiehiä” on ollut jo pitkään ja laitteita ovat kokeilumielessä päässeet kaikki halukkaat tökkimään ja vispaamaan. Onpa puhuttu jopa siirtymisestä vihdoin paperisista nuoteista tablettinuotteihin… Näin käsityöihmisenä tuo käden monipuolinen käyttäminen tabletin näytöllä; sormien nostelu, venyttely ja napsuttelu on ihastuttanut. Mielestäni tabletinkäyttö kehittääkin käden hienomotoriikkaa todella upeasti normaaliin hiirenkäyttöön verrattuna. Lisäksi laitetta usein kannatellaan käsin, jolloin joutuu keskittymään useampaan asiaan yhtä aikaa. Tutkimuksia tablettitietokoneiden käytön vaikutuksista työergonomiaan ei luultavasti vielä ole, mutta voisi kuvitella laitteen mobiiliutta ajatelleen sen mahdollistavan monipuoliset työskenteluasennot ja -tilat. Itse tablettikuumeen puraisemana olen pyytänyt kuoron rahastonhoitajaa hakemaan kuoron kaikille pojille tabletit ensi treeneihin, 11.-13.1.2013. Viikon päästä on sitten uusi joulu, kun laitoin eilen koko porukalle yhteisen viestin, jossa pyysin kuorolaisia merkkaamaan listaan, haluaako Ipadin vai Samsungin Galaxyn. Iitse ajattelin vertailun vuoksi ottaa molemmat. Kun kyse on kuitenkin noin pienestä hankinnasta, niin asiaa ei kannattane kysyä kuoron hallitusherroilta, siitä kun todennäköisesti tulee vaan ihan turhaa keskustelua… Jos Teillä, Rakkat lukijat, on noista laitteista kokemuksia, niin suositelkaapa Meille – siis Mieskuorolle- sopivaa laitetta treenien tehostajaksi! Toivomme aiheesta runsaasti postia ja kommentteja osoitteeseen: kuoro@semmarit.fi. Vai olisikohan jumppakuminauha kuitenkin tehokkaampi ja helpommin ehjänä pysyvä?

– Markus Kinnunen