9.10.2012

MIEHUUSKOE

Lapsuuden sankarini James Bond täytti juuri 50 vuotta.

Ollessani 12v isoveljeni ja serkkuni olivat aikeissa lähteä katsomaan elokuvaa nimeltä ”Miehuuskoe”. Tuossa elämänvaiheessa pääasiallinen asusteeni oli Kupsin verkkarit – nurmella pallon perässä kirmaten vietettiin melkoisen iso osa vapaa-ajasta. Samaisessa kostyymissa päätin lähteä mukaan elokuviin. Rainan ikäraja oli 16 ja ovimies halusi jostain kumman syystä kysyä ikääni. Vastasin kimeällä äänellä: ”16”. Pienen neuvonpidon jälkeen seurueemme jakaantui ja minä päädyin katsomaan James Bondin parodiaversiota. Miehuuskoetta en siis ihan vielä tuolloin läpäissyt.

Semmareiden toiminta muistuttaa usein monella tavoin kyseistä tarinaa – lapsellisen kovalla innolla hypätään kohti uusia haasteita. Aika usein on päästy ovimiehen ohikin.

Suurin miehuuskoe on kuitenkin lopulta ehkä se, että uskaltaa yhä joskus olla pikkupoika. Onnellista on kuulua porukkaan, jossa tuo koe läpäistään kiitettävin arvosanoin varsin usein.