25.10.2012

AJATUKSIA PIMEYDEN KESKELTÄ

Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun… Herra Salo on kuvannut kulumassa olevaa hetkeä varsin taitavin sanakääntein. Pimeys, synkkyys, ankeus, alakulo – räntä, loska, ahdistus, masennus – “rakkaalla” lapsella on varsin monta nimeä. Elämme parhaillaan vuoden pimeintä aikaa. On hyvin paljon ihmisestä itsestään kiinni, miten ja millä tavoin pystyy käsittelemään, kestämään – ylipäätään suhtautumaan pimeyteen. Siis asenteesta. Monet taitelijat ovat hyödyntäneet pimeyden synkkää sielunmaisemaa kuvissaan, kirjoituksissaan ja totta kai musiikissakin. P.Pullikin spiikkasi Wyatt Earpin kantamaan hevosensa alas laaksoon vain kuu valonaan. Synkistelyn hetkiä on hyvä viettää itse kunkin aikanaan – ne puhdistavat ilmaa ja sieluakin. Synkistelyssä pitää kumminkin pitää rajat ja turvaetäisyys lähimmäisiin. Turvaetäisyydellä tarkoitan, että yhteyksiä ystäviin ei pidä vähentää ikävissäkään hetkissä – tosi ystäväthän tukevat juuri silloinkin. Jos siis havaitset lähipiirissäsi epätavallisen jatkuvaa synkistelyä, niin vedäpä kaveri henkevän keskustelun mukana lämpimiin hämärän tunnelmiin. Käy kylässä, älä vain naamakirjassa. Pimeyden syli on kaikessa tummuudessa myös yllättävän lempeä. Siihen on hyvä käpertyen kätkeytyä kuin peiton alle. Pienen jurnutuksen jälkeen olo helpottaa. Elämän ylämäetkään eivät tuntuisi niin makoisilta, jos kohdalle ei sattuisi välillä myös koettelemuksiakin. Pimeyden töinä ei ole tehty pelkästään pahaa. Monet rakkauden herkimmistä hetkistä lukeutuvat myös edellä mainittuihin. Liikunta on myös syksyllä vallan mainio “synkistely”. Omakohtaisesti koen yhtenä suurimpana terapiana syksyisen lenkkeilyn – räntäsateessakin. Tossua vaan toisen eteen ja ei se mitään, vaikka se pimeässä silloin tällöin osuu koiranp… Stemmakaveriani Moilasta lainatakseni: leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä! (Vapaasti suomennettuna: sitkisty vastoinkäymisistä – ne on tarkoitettu sinua vahvistamaan ja paremmat ajat odottavat!). Kohta päästään avaamaan joulukalentereita ja sitä ennen on toivekonserttikin. Ville on muuten sähköpostitellut tai lähestynyt Maddea viime aikoina melko laiskasti, en silti usko seuraavan uutisen pitävän paikkaansa: ”Prinsessa Madeleine kertoo Chris O’Neillin olevan hänen sukulaissielunsa. Kuningashuone vahvisti tänään kihlauutisten pitävän paikkansa.” P.S. mikäli kuulumiseni julkaistaan ennen vaaleja, muistakaapas käydä äänestämässä, jos vaalien jälkeen, toivottavasti olette tehneet järkeviä valintoja. Nähdään toivekonsertissa K-P, ykkösbasso