5.9.2012

PERINTEITÄ JA UUSIA TUULIA

Eilen tiistaina 5.9. esiinnyimme jo perinteeksi tulleessa konsertissa Jyväskylän yliopiston uusille opiskelijoille. Yliopiston rehtorilla on tapana ottaa uudet opiskelijat vastaan tarjoamalla heille Semmareiden konsertin. Tämä perinne on varsin mieluisa tehtävä meillekin. Harvoin pääsemme yhtä miellyttävään tilanteeseen salin ollessa lähes täynnä opiskelijoita, joilla ei välttämättä ole minkäänlaista aikaisempaa Semmaritaustaa. Tällaiselle ”neitseelliselle” yleisölle esiintymisessä voi nauttia itsekin yllätyksistä joita he kokevat ensimmäistä kertaa. Lopputulos on onneksi edelleen ollut se, että saamme tästä mukaamme runsaasti uusia faneja tahi vähintäänkin lavashowtamme arvostavia tuttavuuksia. Tämä konsertti oli sikälikin erityinen että konsertissa oli ensimmäistä kertaa yliopiston uusi rehtori Matti Manninen. Toivottavasti yhteistyömme jatkuu edelleen yhtä saumattomasti uuden rehtorin kanssa kuin mitä olemme kokeneet Aino Sallisen rehtoriuran aikana.

Konsertin jälkeen Jyväskyläläinen rap-ryhmä rakensi uutta Jypinkylä 3- biisiään ja videon taustalle on kerätty jälleen runsaasti eri alan Jyväskyläläisiä vaikuttajia ja ilmiöitä. Tulevassa Jypinkyä 3-biisissä siis vilahtaa myös Semmareiden komea joukko. Vaikka itsekin olemme joskus musiikissamme sivunneet myös tätä musiikin suuntausta, oli mukava tutustua aidon rap-ryhmän puuhasteluihin. FP on nopeasti noussut Jyväskylässä legendaariseen maineeseen Jypinkylä-musiikkivideoillaan. Odotamme mielenkiinnolla muutaman viikon kuluttua Youtubessa julkaistavaa musiikkivideota.

T: Pasi P. yköstenoreista