11.6.2012

JÄÄHYVÄISET AINON AJALLE

Semmareille rakkaan Jyväskylän yliopiston pitkäaikainen ja pidetty rehtori Aino Sallinen vietti viime viikolla eläkejuhlaansa yliopiston päärakennuksessa. Me semmarit saimme suuren kunnian käydä tervehtimässä Ainoa muutamalla laululla sekä toivottaa mukavia ja hyvin ansaittuja eläkepäiviä! Toki muistimme rehtoria myös lahjalla – pullollisella Semmareiden nuoruudenlähteen vettä – tulevaisuuden varalle.

Aino Sallisen pitkä rehtorikausi kattoi lähes koko semmarihistorian ja hänet on aina kutsuttu kunniavieraana seuraamaan kuoromme uusia ohjelmistoja. Hän onkin ollut aktiivinen konserttivieras, eikä enää säikähdä pöllöimpiäkään semmarijuttuja. Sensijaan itseä hieman ujostutti ojentaa rehtorille Nuoruudenlähteen vesipullo ylävartalo paljaana, kun huomasi Ainon vieressä istuvat maamme kaksi aiempaa Tasavallan Presidenttiä. Toivottavasti hyvän maun rajaa kuitenkin osattiin lähestyä ylhäältäpäin.

Yliopiston puolelta Aino oli meille semmareille lämmin äiti-hahmo ja hän positiivisuudellaan kuoroamme kohtaan mahdollisti meille monia mukavia hetkiä rakkaan harrastuksen parissa. Kiitokset vielä koko kuoron puolesta Ainolle- kannustavalle ja rohkealle edelläkävijälle- pohjoismaiden ensimmäiselle naispuoliselle yliopiston rehtorille!

Rehtorin eläkejuhlasta kuoromme siirtyi kapteeni Saarikosken ohjastamana MOBY-bussilla Seminaarinmäeltä toiseen rakkaaseen paikkaan, Pylkönmäelle, Linnan suvun savusaunan leppeisiin tuoksuihin. Tämä vuotuinen suunnittelu-kokous-

virkistymis-visiointiretki on paikka, jossa saamme aina palata takaisin juurille. Mitä kuuluu? Miksi laulan semmareissa? Mitä odotan harrastukselta ja mitä haluan kuoron eteen tehdä?  Nämä kysymykset monine puheenvuoroineen ja ajatuksineen ovat vuosi vuodelta johdatelleet joukkoamme kohti uusia tuulia, rohkeita linjavalintoja, taloudellisia riskejä ja muutaman kerran jopa katastrofinkin partaalle -ja sieltä ulos.

Tällä kertaa puheenvuorojen sävy oli poikkeuksellisen positiivinen. Ehkä sitä voisi kuvata myös sanalla kiitollinen. Useita kertoja kuuluivat sanat ”on hienoa saada kuulua tähän joukkoon” , ”mistä olisinkaan jäänyt paitsi, jos en olisi päässyt kuoroon mukaan”, tai ”kuoro nostaa minusta esiin positiivisia puolia -en olisi sama mies ilman yhdessä vietettyjä vuosia” . Luovassa mielessä ajattelisin, että keskustelu oli tyyliin ”tyyntä myrskyn edellä”; uusia juttuja, uusia biisejä, odottavaa tunnelmaa.

Varmaksi tiedoksi ”Pylkönreissusta” jäi se, että luomisen vimmaa ja hulluutta yhdessä tuntemattomaan astumiseen löytyy joukkomme jokaiselta jäseneltä. Osalta rankasti ja joiltakin tosi rankasti! Joku visionääri on tehnyt lujasti kotitehtäviä uskoen asiaansa ja pian saattaa jotain aivan uutta olla oven takana. Näin se menee!  Uusia ajatuksia ja mahdollisia suuntia on paljon ja niistä ollaan jälleen pikkupoikamaisen innostuneita. Kesä haudutellaan ajatuksia, kuivatellaan ruutia ja heitetään muutamat keikat. Syksymmällä taas iskee kipinää, kun kohdataan! Porukassahan taitaa  muhia -ettenkö sanoisi –  ISO JYTKY!