27.3.2012

KIINA JÄÄKÖÖT HETKEKSI, HELSINKI HERE WE COME!

Viimeisimmät keikat ovat pitkälti suuntautuneet Kiinan maalle, kun rauta on ollut kuumaa ja mielenkiintoiset keikkamatkat ovat tuoneet unohtumattomia kokemuksia. Nyt on kuitenkin aika karistaa Xi´anin pölyt takista ja teroittaa kielen kannat suloisille suomen sointujen taajuuksille, sillä perjantaina Moby Dick kaartaa uusine sisäisine varusteluineen, entistä ehompana kohti Helsingin Korjaamoa.

Sen lisäksi, että tuntuu kotoisalta laulaa ja esiintyä tutun yleisön edessä, juolahti  mieleeni, että minähän esiinnyn nyt ensimmäistä kertaa uudessa kotikaupungissani. Eli siis kaksin verroin kotoisampaa. Vai onko? Missä vaiheessa kotikaupunki muuttuu kotoisaksi kaupungiksi, omaksi kaupungiksi?

Kai sitä kaupungin päästää todella sydämeensä vasta, kun on kokenut sen paikoissa  riittävästi voimakkaita positiivisia tunteita. Niinpä tähän mennessä paikkoja, jotka tuovat mielikuvan kotoisasta kaupungista ovat minulle teatterikorkeakoulu, Kumpulan maauimala, oma koti Käpylässä, alepa naapurissa, kaapelitehdas ja Paloheinän hiihtokeskus sekä luultavasti myös Korjaamo viikonlopun jälkeen.

Kevät alkaa jo aukomaan silmiämme omalla valohoidollaan ja asiat näyttäytyvät taas uudessa valossa. Se antaa toiveita jo tulevasta kesästä ja saa minutkin avaamaan mieltäni uusille asioille uudessa kotikaupungissani.

Nimim. Elokuussa Helsinkiläistynyt