31.1.2012

SPESIAALIKEIKKAA, ÄÄNITYSTÄ JA VÄHÄN ÄÄNESTYSTÄKIN LUVASSA

Tulevana viikonloppuna karistellaan viimeisetkin Kiinan pölyt puvuista ja tehdään piiiiiitkästä aikaa keikka myös koto-Suomessa. Tosin keikka ei valitettavasti ole suurelle yleisölle julkinen tapahtuma, vaan erään keskisuomalaisen yliopiston oma tilaisuus heidän kutsuvierailleen. Mutta meille se on kunnon keikka, melko pitkään aikaan, edellisestä onkin tainnut kulua jo nelisen kuukautta. Vaikka tässä välillä onkin käyty kahdesti Kiinan maalla, niin silti on aivan mahtavaa päästä vetämään jälleen Suomessa keikkoja, joita on myös jonkin verran kevään aikana ennen kesää.

Vaikka keikkarintamalla onkin ollut Suomessa hiljaisempaa, on Semmari-leirissä tulevaisuuden suunnittelu olennainen osa yhteistä tekemistämme. Syksyllä aloimme treenata jo uusia kappaleita ja mietimme tämän vuoden keikkakalenteria ja levyäänityksiä. Ensi viikonloppuna päästään sitten pitkästä aikaa äänityspuuhiin, kun alamme nauhoittaa kappaleita tulevaa julkaisua varten. Vielä ei pysty sanomaan milloin tuo äänitekokonaisuus putkahtaisi julkisuuteen, mutta jos sanon, että puolentoista vuoden sisällä se tapahtuu, niin en varmaan paljoa valehtelekaan. Edellisestä meidän studioalbumistahan on jo aikaa (olikos se ”Laulut ja tarinat” vuonna 2007?). Sitä, missä muodossa äänite julkaistaan, ei myöskään pysty vielä sanomaan. Musiikkiteollisuus on elänyt viime vuodet niin suurissa muutoksen tuulissa, että on hankalaa mennä ennustamaan, mikä on tulevaisuuden vahvin musiikin julkaisuformaatti. Vahva veikkaukseni on, että ”old school” -tyylinen CD-levy varmaan ainakin julkaistaan, mutta myös c-kasettia ja vinyylilevyä ollaan heitelty vaihtoehtoisina ajatuksina ilmaan. Ehkä tästäkin ja monista muista asioista kuoro vielä keskenään keskustelee, väittelee, kyseenalaistaa ja lopulta äänestää tulevana viikonloppuna. Menkäähän tekin äänestämään ja peukuttakaa omaa ehdokasta.