31.12.2011

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA YSTÄVÄT!

Vuodenvaihde on aina jonkinlainen taitekohta tavallisen elämisen tuiskeessa. Loppujen lopuksi suurimmalla osalla ihmisistä mikään ei muutu, vaan toiminta jatkuu entiseen malliin – joko myönteisessä mielessä tai sitten toisin. Jotenkin tuo vuoden vaihtuminen silti tuntuu arvokkaalta ja jotenkin merkitykselliseltä hetkeltä.

 

Semmareiden toiminta alkoi syksyllä -89. Jos tuo ensimmäinen syksy jätetään pois laskuista, on lähdössä käyntiin siis 22. semmarivuosi. Edessä todennäköisesti taas paljon hienoja uusia seikkailuita, joista lähimpänä 14. tammikuuta alkava reissu Kiinan Changshaan Hunan TV:n uudenvuodengaalan taltiointiin.

 

Listaan tähän ikään kuin välitilipäätöksenä mielestäni viisi parhaiten mieleen jäänyttä keikkaa tai tapahtumaa semmarivuosilta:

 

1)Yliopiston Vanha Juhlasali Yläkaupugin yö –tapahtumassa vuonna 1991. Pieni sali oli ahdettu täyteen juhlakansaa. Esiinnyimme akustisesti. Biisien aikana oli hiirenhiljaista. Väleissä valtava huutomyrsky. Tuolloin tajusimme, että paikalla oli muitakin kuin sukulaisia.

 

2)House of the People, Peking 2010. Legendaarinen rakennus, jossa Kiinan johto ottaa vastaan valtiovieraansa. 10 000 ihmisen sali.

 

3)Eka keikka Tavastialla 1994. Olimme jo treenanneet esiintymistä äänentoistolla, mutta tämä oli todellinen tulikoe. Lainasimme mikkejä puna-armeijan kuorolta.

 

4)Jääkiekon MM-kisojen avajaiset 1997 Helsingissä. Esiinnyimme luistimet jalassa MM-kisojen peliareenalla. Aikakoneen Sani & Veera loivat meihin hymyileviä katseita, kun luulivat meitä Suomen lätkämaajoukkueeksi. Istuimme nimittäin vaihtoaitiossa mailat kädessä odottamassa esiintymisvuoroa.

 

5)Epävirallinen esiintyminen jokilaivaristeilyllä Montreaux´n Kultainen Ruusu –festivaaleilla 1996. Mieleeni jäi vain Hector, joka sattui olemaan samalla risteilyllä. Isolla miehellä oli pienen pieni pokettikamera. Hän polvistui ottamaan valokuvaa performanssistamme – olisikohan vaimo käskenyt…