18.9.2011

SYYSTOHINOITA

Semmaritoiminnassa on paljon visioita liikkeellä juuri nyt. Tehdään uusia biisejä,  sävelletän, sovitetaan ja opiskellaan.  Valmistellaan Comeback-kiertueen jatkorundia. Kiinassakin lähdetään taas mahdollisesti käväisemään parilla keikalla heti lokakuussa.

Kuten Reima edellisissä kuulumisissa mainitsi, pari viikkoa sitten laulettiin taas kerran Jyväskylän uusien opiskelijoiden iltamissa. Tuosta on pakko mainita pari sanaa lisää. Kertakaikkisen hienot fiilikset jää poikkeuksetta tuosta jo pitkäksi perinteeksi muodostuneesta rutiinista. Erilainen tunnelma syntyy seuraavasta kattauksesta: 1) Keikan aloittaa Jyväskylän yliopiston rehtorin juhlava tervetuliaispuhe. 2) Yleisönä toimii n. 700 päinen keskiarvoltaaan 20 vuotias yleisöjoukko ja 3) Vain harvalla katsojalla on aikaisempaa kokemusta semmarimusiikista tai-konsertista. Nykyään pääsemme vain harvoin keikkatilanteeseen jossa voimme totaalisesti yllättää yleisöä ja nauttia yleisön aidoista reaktioista. Jossain vaiheessa konserttia yleisölle syntyy oivallus että tässä ei nyt esiinnytkään ihan tavallinen mieskuoro. Parhaimmillaan tämä elämys palkitaan keikan lopussa meidän Semmareiden näkökulmasta extra annoksella endorfiiniä.

Kiitämme lämpimästi Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallista yli 20 vuotta kestäneestä yhteistyöstä. Tämä vuosi oli viimeinen yhteistyövuotemme näissä merkeissä. Aino Sallinen jää siis keväällä 2012 hyvin ansaitulle eläkkeelle. Toivottavasti myös tuleva rehtori arvostaa toimintamme ja yhteistyö yliopiston kanssa jatkuu myönteisissä merkeissä.

T: Pasi P ykköstenoreista