8.8.2011

KEIKKAA PUKKAA JÄLLEEN!

On taas se aika vuodesta kun koulut pyörähtää käyntiin. Suurimmalle osalle Semmareista se tarkoittaa töihin paluuta. Joutilas ylipitkä kesälomailu on varmastikin jo uuvuttanut monet opettajat ja innostusta täynnä he ovat taas aloittamassa uutta kouluvuotta. Mitä kaikkea jännää tuleva vuosi tuokaan tullessaan?

Ainakin Semmareilla tähän syksyyn mahtuu paljonkin kaikkea jännää. Ensinnäkin parin viikon kuluttua taas äänestellään kuoron uuteen ohjelmistoon uusia toistemme vääntämiä kipaleita. On siis tosissaan aika tormistautua ja kaivaa kynät ja paperit ja kitarat esille ja vaikut korvista kun pitäisi saada jonkinlaista rallia aikaiseksi, sekä toisaalta sitten äänestyksen koittaessa keskittyä ja herkistyä kuuntelemaan toisten tekeleitä. Biisien äänestäminen on mielenkiintoista puuhaa ja vaatii aivonystyröitä. Jos jollakin biisillä on enemmän tekijöitä, sillä on paremmat lähtöasetelmat kuin yhden tekijän biisillä, koska tekijät äänestävät luonnollisesti omia biisejään. Äänestäisinkö siis ennemmin yksittäisten tekijöiden biisejä? Hmm.. äänestyshetkellä monella pyörinee mielessä mitä juuri muut mahtavat äänestää ja tekevät siirtonsa hieman taktikoiden. Toisaalta ikävää että musiikinteossa vallitsee näinkin kova kilpailuhenkisyys. Ehkä se juontaa juurensa urheilusta, joka on niin vahvasti läsnä useimpien kuorolaisten elämässä, sekä kuoromme toiminnassa. Jälleen on otettu nimittäin palkintosijoja kaikennäköisissä urheilumittelöissä, viimeisimpänä sankarina Rannankarin Tuomo. Mikä mahtoi olla laji, en muista, niin monia eri lajeja nämä kuoromme himourheilijat harrastavat.

Toinen ja ehkä jännittävin jännä juttu on tuleva kiertue, joka on siis jatkoa viime kevään Comeback-kiertueelle. Luvassa on mielenkiintoisia paikkakuntia ja hienoja syysiltoja. Nyt siis kipin kapin lippuluukulle jos missasit kiertueemme huhtikuussa ja vaikket olisi missannutkaan. Kesän vetristelyn ja ulkomailta vauhdin ottamisen jälkeen Semmarit ovat parhaassa vedossa ikinä! =)

Tuomas