6.7.2011

KESÄKEIKKAILUA JA KIKKAILUA

Ensinnäkin muutama lööppi juuri päättyneeltä kesäkiertueelta: MIES LÖYDETTIIN TYYLITAJUTTOMANA HOTELLI SAVONSOLMUN AAMUPALAPÖYDÄSTÄ-POLIISI EI EPÄILE TAPAHTUNEESEEN LIITTYVÄN RIKOSTA.

BASSOJEN JA TENOREIDEN JALKOPALLOPELIN DRAMAATTINEN LOPPU: MAALIN EDESSÄ ÄLYVAPAANA OLLUT MIETTINEN RATKAISI OTTELUN.

Viime viikonloppuna oli monen semmarin kesän kohokohta: kesäkiertue, jonka kohteina olivat Pieksämäki, Rautalampi, Haapavesi ja Rovaniemi.

Kiertue alkoi varsin dramaattisesti, sillä bussimme Moby on lomalla päässyt ”hieman” kesäkuntoon. Bussimme historiaa tunteville ei siis ollut yllätys, että Moby hyytyi ensimmäisen kerran noin 50 kilometrin päähän Jyväskylästä. Onneksi kuoromme koostuu sen verran hyväkuntoisista urheilijanuorukaisista, että saimme valaan työntämällä takaisin syville vesille uimaan. Helteinen Pieksämäki tarjosi uuden hienon keikkapaikan remontoidussa Veturihallissa. Perinteiset jalkapallopelit ja pulahdus Pieksäjärvessä virittivät kuoron hyvään iskuun ja yöpyminen legendaarisessa Savonsolmussa vie tunnelman takaisin 70-luvulle.

Aamulla matka jatkui Rautalammin ylläri-torikeikan jälkeen kohti Haapavesi Folkkia, jossa valloitimme pohjois-pohjolaisyleisön hieman liikaa taaksepäin juttelevasta PA:sta huolimatta. Keikan jälkeen kävi ilmi, että Moby on sen verran heikossa kunnossa, että pitkä matka Rovaniemelle ja sieltä Jyväskylään voi olla valaalle liikaa. Päätimme ottaa kuitenkin riskin ja jatkoimme matkaa Mobyllä. Vaihteistoöljyä lisättiin litra aina jokaisen sadan kilometrin jälkeen ja Moby vaikutti varsin tyytyväiseltä ja toi meidät hallitusti Rovaniemelle.

Jutajaisten täysi tupa ja lappilaisten valtaisat suosionosoitukset palkitsivat pitkän matkan rasitukset. Jutajaisiin kannatti tulla! Lopetimme kieutueemme sanamukaisesti huipulle nauttien hienon illallisen Ounasvaaran huipulla yötöntä yötä ihaillen.

Kesäkeikkoja on sen verran mukava tehdä, että toivottavasti uusi keikkamyyjämme Mikko ”LiimiS” Miettinen saa ensi kesälle paljon säpinää. Viikon päästä jatkammekin kesäkeikkailua Kiinan helteessä. Olemme saaneet kutsun Hunan-TV:ltä erääseen suureen TV-shouhun, jossa laulamme kolme kappaletta. Yleisöä on ennakkotietojen mukaan 200 miljoonaa! Tästä lisää ensi viikolla.

P.S Sakari spiikki Rovaniemellä oli puppua. Bassot voittivat todellisuudessa jalkapallopelin tenoreita vastaan 4-3, sillä MTV3:n Tulosruudusta tarkistettuamme kaksi tenoreiden maalia hylättiin. No, kostoksi päätimme bassojen kanssa käräyttää Ikolan ja Antilan Rovaniemi-Helsinki-lennon jälkeisessä tullitarkastuksessa. Oli kuulemma ollut tullimiehet ihmeissään, kun Antilan laukusta löytyi 23 passia, joita herra oli viemässä Kiinan konsulaattiin.