27.3.2011

DII VII DII

Viime harjoituksissa se jälleen tapahtui, kauan odottamamme hetki. Upo uusi Suuntaamme avaruuteen kiertueen DVD saapui luoksemme valmiina painosta. Se tunne, kun näkee uuden kuoron julkaisun ja pitää sitä omissa käsissä, on jotain uskomatonta. Sitä on samalla suunnattoman kiitollinen kaikille, jotka ovat tehneet valtavan työn julkaisun toteutumiseksi, mutta myös itsestä tuntuu ylpeältä, että näin mahtavassa porukassa ja julkaisulla saa olla mukana.

Hauskaa on myös seurata kuinka kaikilla kuorolaisilla on melko samanlainen innostus uudesta julkaisusta ensi -hypistelyjen ajan. Se tunne on kuin pikkulapsilla jouluaattona, kun näkee jo paketin muodosta, että nyt tulee jotain ainutlaatuista, mahtavaa ja ehkä toivottuakin. Silmät kiiltävät kaikilla onnesta ja hymy on herkässä. Ensimmäinen tunne oli varmaan monella, että WAU!!! MMAHTAVAA!!!!AAVATHAMM!!!UAW.

Suuntaamme avaruuteen DVD:llä on yhteensä yli neljä tuntia materiaalia. Kaikki kolme erilaista keikka-kokonaisuutta (konsertti, klubi ja akustinen) ovat mukana melkein kokonaan, joten se sisältää lähes kaikki 20-vuotis juhlakiertueella esitetyt kappaleet. Noihin puolentoistavuoden takaisiin hetkiin on ollut mahtava palata, kun tässä parin viikon ajan on tullut levyjä katsottua muutamaankin kertaan. Erityishuomion DVD:llä saa kuitenkin Aki Tulikarin kuvaama kulissien takaa -dokumentti. Siinä raotetaan hieman sitä mystisyyden esirippua jonka taakse kuoro kätkeytyy konserttien valmisteluissa, lämmittelyssä, bussimatkoilla, sekä konserttien aikana. Takahuoneissa tapahtuvia huijauksia, juonitteluja ja salaliittoja, sekä tuijottavia katseita unohtamatta. Meillä kuorolaisilla oli ainakin hauskaa, kun näimme dokkarin ensimmäistä kertaa valmiina. Nyt teillä yleisöllä on mahdollisuus kurkistaa hieman tuonne Semmari-verhon taakse ja nähdä meistä se toinen puoli esityslavan takana.