8.9.2012

MUSAMARATON

Tänään kolme kuorolaista osallistui Jyväskylässä järjestettyyn Finlandia maratoniin ja sen Musamaraton tapahtumaan. Juoksuharrastus on näytellyt koko historiamme ajan merkittävää roolia lämmittelyrituaalina jalkapallon lisäksi. Varsinainen harrastushuippu osui vuoteen 2002, jolloin yli puolet kuorolaisista juoksi Tukholman maratonin. 90- luvun lopussa osallistuimme pienemmällä ryhmällä vastaavaan tapahtumaan ja koko porukalla Jukolan viestiin. Taisi siinä olla mukana muutamat Rockfutiksen SM-kisatkin.

 

Nämä jutut ovat niitä joukkuehengen ja esiintymiskunnon tärkeitä tukijalkoja. On kiva mennä keikalle kun kaverit on iskussa. Tällaisena perinteisen tyylin eli diagonaalityylin hiihtäjänä näkee urheilun kovin kapeana suorittamisena. Kello ja räkä poskella -meininki on jotenkin lähellä sydäntä. Liikutun edelleen vanhoista Virenin, Vasalan, Miedon ja  Myllylän maaliintuloista. Jukka Keskisalon Em- kultayllätys tuo kylmät väreet. En väheksy mitään muutakaan kuntourheilutapaa. Nykyään kuorossa tämä repertuaari on laajentunut hirvittävästi. Tärkeintä, että oma juttu löytyy.

 

Niistä tuloksista vielä. Paikalla oli myös hiihtäjälegenda Harri Kirvesniemi, mutta tällä kertaa valmennustehtävissä. Itselläni pää oli jokseenkin vinossa loppumatkassa. Ajattelimme poikien kanssa  katsastaa kaikki kolme tarjolla ollutta matkaa.

 

Mikko Miettinen ykköstenori 10 km noin 47 minuuttia

Tuomo Rannankari ykköstenori 21 km noin 1 h 47 minuuttia

Joel Linna kakkosbasso 42 km noin 3 h 53 minuuttia

 

Olemme iloisia ja onnellisia. Kaksi mitalia meni ykköstenorille!

 

Tuomo