17.9.2012

HYVÄ KIERTÄÄ, TARTTUU JA KANTAA

Reeni- ja keikkaviikonloppu on takanapäin, mutta sen vaikutukset vielä edessäpäin. Kiitos kuorolle ja Siilinjärveläiselle yleisölle, olitte mahtavia lauantaina. Vaikka me semmarit viihdymmekin hyvin keskenämme, on keikkatilanne aina vuoropuhelu yleisön kanssa, eikä keikasta voi tehdä hyvää pelkästään itsestään. Yleisön rooli on aivan olennainen konserttitilanteessa, koska koemme asiat yhdessä yleisön, teidän kanssanne. Jokainen tuo omat lähtökohtansa, vireystilansa, muistonsa ja mielentilansa mukaan saman katon alle ja siitä lähdetään, kun ensimmäiset sävelet kajahtavat tilassa.

 

Olen aina ihmetellyt kuitenkin keikkakokemusten laajaa vaihtelua yksilötasolla. Voi nimittäin olla, että itsellä on ollut aivan käsittämätön draivi päällä ja keikka on tuntunut sujuvan todella hyvin, kun samaan aikaan jollain toisella kuorolaisella on ollut vaikeuksia päästä hyvään tunnelmaan ja keikka on mennyt esim. tilan aiheuttaman ihmeellisen kuulokuvan kanssa säätäessä.

 

Keikat ovat erilaisia, eikä koskaan voi tietää millainen seuraavasta tulee ja miten sen itse kokee, puhumattakaan yleisöstä. Ilokseni täytyy kuitenkin todeta, ettei lauantain keikalta kyllä jäänyt yhtään toivomisen varaa. Se oli selvää jo ensimmäisen puoliskon jälkeen. Hyvä feelis tarttui, kiersi ja kantoi. Minulla vaikutus ei ole lakannut vieläkään.

 

Hannu S.