15.1.2012

SINIVALKOISIN SIIVIN

”Seminaarimäen mieslaulajat lähtevät gaalaan Kiinaan

12.1.2012 10:02

Helsingin Sanomat

Seminaarinmäen mieslaulajat eli Semmarit matkustavat tulevana viikonloppuna Kiinan Changshaan osallistuakseen 17. tammikuuta kuvattavaan Hunan TV:n Spring Festival -gaalaan. Kaupallisen televisiokanavan uuden vuoden juhlalähetys kerää satoja miljoonia katsojia televisioiden ääreen Kiinan lisäksi muun muassa Hongkongissa ja Pohjois-Amerikassa.Semmarit ovat käyneet Kiinassa kolme kertaa aikaisemminkin ja esiintyneet sekä CCTV:n että Hunan TV:n ohjelmissa.Tämä uuden vuoden show on kuitenkin yhtyeelle erityisen merkittävä, koska se on yksi Kiinan seuratuimpia tv-ohjelmia, ohjelmatoimisto Wu Promotionista kerrotaan.”
http://www.hs.fi/kulttuuri/Seminaarim%C3%A4en+mieslaulajat+l%C3%A4htev%C3%A4t+gaalaan+Kiinaan/a1305553214392
Uutisesta rohkaistuneena pakkasin lauantaiaamuna tavarat laukkuun. Tällä kertaa lisäpohdintaa tuotti Old school style skrätsigrammarin kuljetus. Koska His Masters Voice -grammarilaite on jo kestänyt 70 vuoden kolhut, ajattelin pakata lähes kymmenkiloisen musakkivermeen tavaroiden sekaan matkalaukkuun. Oli ilo tavata kuorotovereita vakkarikokoontumispaikassa, josta suuntasimme puolen tunnin odottelun jälkeen matkamme kohti lentokenttää. Turvatarkastukset sujuivat kivuttomasti ja pian odottelimmekin koneen lähtörullausta.

Odottelua kesti ja kesti. Viimein koneen kapteeni selvitti odottelun syytä. Koneen matkatavaroiden joukkoon joku oli jättänyt tavaransa mutta ei kuitenkaan itse ollut saapunut koneeseen mukaan. Tästä johtuen kyseisen henkilön tavarat piti purkaa lentokoneen ruumasta pois. Pienen odottelun jälkeen selvisi, että purkamiseen tarvittava tarvittavasaksihissi oli hajonnut. Uutta saksihissiä odotellessa kyseisen lentokenttätyöntekijän työvuoro oli vaihtunut, josta koitui jälleen lisäodottelua. Kärsivällisen odottelun jälkeen olimme valmiina rullaukseen. Kone pysyi kuitenkin paikallaan. Selvisi, että koneen vetämiseen tarkoitettu traktori ei liukkauden johdosta saanut konetta liikkeelle. Parin tunnin koneessa odottelun jälkeen pääsimme kuitenkin ilmaan.

Kun laskeuduimme Shanghaihin, selvisi ettemme kerkeä jatkolennolle Changshaan. Lisäsäädön määrä tuntui olevan jälleen mittaamaton. Pian ohjelmatoimistomme selvitti, että joudumme käyttämään kahta Kiinan sisäistä lentoa päästäksemme kohteeseen. Nyt matkaa on tehty yhtäjaksoisesti 28 tuntia ja odottelemme jatkolennon lähtöä Xiamenin lentokentällä. Täällä Xiamenin turvatarkastuksessa sainkin sitten erityiskohtelua. Turvatarkastajanainen pyysi minua selvittämään, mikä ihmeen häkkyrä minulla on matkatavaroiden joukossa. Välttävällä ulkomaankielentaidolla selitin englantia ymmärtämättömälle turvahenkilölle, että kyseessä on 70 vuotta vanha gramofooni. Elekielen avulla sain kuitenkin selitettyä, että laitetta käytetään musiikin kuunteluun ja sen pitäisi olla vaaraton lentoilmailulle. Tästä samaisesta tapahtumasta rakas kuorotoveri Julle sai napattua otoksen, joka komeileekin sivustomme viikon kuvana

Jäämme odottamaan, kuinka tarina jatkuu