26.10.2011

KIINA STORY!

Takana todella onnistunut reissu Kiinan Xi’aniin ja Pekingiin.

Torstaina aamulla kahdeksan tunnin lento ajallaan Pekingissä ja siellä vaihto Xi’aniin. Odotusta ”vain” 6h, jonka vietämme syöden ja nukkuen lentoaseman viihtyisillä penkeillä. Edellinen melko uneton lento takaa väsymyksen. Uni ei kuitenkaan tule helposti silmään. Tämä ei nimittäin ole Helsinki-Vantaa, joka on valittu joskus maailman parhaaksi lentokentäksi juuri hiljaisuutensa vuoksi. Täällä kuulutuksia tulee koko ajan ja äänentoisto on taattua kiinalaista – ääni säröllä.

Xi’aniin päästyämme tapaamme Jussin ja Jannen, jotka ovat jo muutaman päivän ajan ravanneet haastatteluissa ja neuvotelleet tulevista Kiinan kuvioista.

Illalla ensimmäiset harjoituksemme Xi’an Expo Horticultural-tapahtuman päälavalla lokasauttavat monen suun auki. Olemme odottanet pientä ”kukkajuhlaa”, mutta kysymys onkin valtavasta tapahtumasta, näyttelystä ja ällistyttävän suuresta showsta. Kuin Euroviisut ja Disneyland yhtä aikaa. Otamme tuntumaa lavaan muutamana päivänä ja puitteiden ihmettely jatkuu varsinaiseen esiintymiseen saakka.

”Pettyneinä” illan isännän kyvyttömyydestä järjestää loppugaalajuhlia järjestämme ne itse. Vuokraamme hotellimme yökerhon, ostamme tarjottavaa ja kutsumme sinne gaalassa esiintyneitä henkilöitä. Tämä kaikki alle vuorokauden varoitusajalla. Janne tekee (taas) huikean työn suunnitellessaan bileet, väsätessään ja taittaessaan julisteen. Seuraavana aamuna painetut julisteet ja flaierit ovat bussissamme pällisteltävinä kun ajamme kohti ainoaa turistikohdettamme – terrakottasotilaita.

Illan keikka sujuu hyvin. Yleisöä katsomassa on noin 1500, sekä television ääressä arvioilta 100 miljoonaa ihmistä. Huikeita lukuja. Esitämme kolme laulua, Pant legsin, Zhong guo renin ja kolmannen tilaisuutta varten sävelletyn teoksen. Kyseisen biisin esitys on nähtävillä YouTubessa. Sieltä voi myös lukea kertomuksen biisin synnystä ja muotoutumisesta

Sunnuntaina aikainen herätys ja lento Pekingiin, jossa kuvaukset CCTV:n dokumenttiin, joka käsittelee Euroopan maita. Skandinaaviasta valittu esiteltäväksi maaksi Suomi ja me sen kulttuuriedustajaksi. Kuvaukset tehdään Suomen suurlähettilään asunnossa, joten puitteet hieman edellisestä poikkeavat. Paikalla myös MTV3, joka tekee jutun kuluvan päivän Kymppiuutisiin.

Illalla pari tuntia aikaa seikkailla Pekingissä ja sitten syömään paikkaan, jossa nautimme vajaa vuosi sitten mielestämme yhtä maailman parasta ateriaa.

Maanantaina aamulla lento Helsinkiin, jossa Moby odottaa meitä. Ajo kotiin ja matkan aikana useaan kertaan ihmettelyä – miten tässä nyt näin on käynyt!