Mikko Miettinen1. Tenori

Mikko aloitti kuorouransa siinä vaiheessa, kun kuoro siirtyi tosissaan omaan tuotantoon. Saimme riveihimme ”oikean muusikon”, jolla musiikilliset lähtökohdat olivat ainakin teoriassa vähän toisella tasolla kuin monella muulla kitaran rämpyttäjällä . Mikko ei aikaillut ja ujostellut, vaan hyvin nopeasti Miettisen tuotanto ja tyyli tuli tutuksi myös yleisölle. Hän on säveltänyt ja tulkinnut solistina monia kuoromme klassikoita, kuten Paska Maanantai, Susien Teillä sekä tietysti Taina.

Kuoron sisällä Miettinen tunnetaan tulisieluisuudestaan ja tinkimättömyydestä niin musiikin kuin urheilun saralla. Mikon pillivälikkeet ovat rikastuttaneet monia kappaleitamme ja sovituksissa kuuluu irlantilaisen musiikin kaiku. Mikon sydän sykkii mm. Jaakko Löytyn, Dave Lindholmin ja Jethro Tullin tuotannolle ja hän tulkitsee mielellään vakavaakin musiikkia.

Mikon pasifistisia aatteita on vaikea ymmärtää jalkapallokentän laidalla. Rockfutisturnauksessa hänet asetettiin erikoisvartiointiin oman joukkueen taholta. Toisaalta hän rauhoittaa omilla mielipiteillään niitä kuoron villeimpiä visiönäärejä. Mikko pitää mielellään jalat maassa, vaikka kuoron toimesta olemme hänet kerran Finnairin lentosimulaattoriin lähettäneetkin. Tuon kokemuksen jälkeen jalat ovat irronneet helpommin ja mahdollinen maailmanvalloitus on myös Mikon mielessä.