Juho-Kusti Väätäinen2. Basso

Juho-Kusti Väätäinen eli Uski on uljasääninen upeita matalia murahduksia päästelevä komistus, joka siviilissä ajaa- usko tai älä- Nissan Micralla! Tämän aidon kakkosbasson tyyli ei kaipaa miehisyyden jatkeita. Juho-Kusti tykkää muistakin pienistä asioista. Hän on tarkka syömänsä ruoan suhteen ja huolehtii viihtyvyydestään myös ruokailun jälkeen. Mies on nimittäin huippuluokan piippu-ja viskiasiantuntija. Silloin tällöin kiertueella saattaa nähdä hymyilevän ja tyytyväisyyttään myhäilevän Uskin näiden nautintojensa parissa.

Sen minkä Uski tekee, tekee hän tunnollisesti. Hän on valmis näkemään paljonkin vaivaa jopa pienten yksityiskohtien hiomiseen. Savon isäntä on näyttänyt tiikerinkyntensä muun muassa kuoron DVD-projektissa, jossa hän kuului tiukan aikataulun vuoksi äärimmilleen venyneisiin kuorolaisiin. Uskin pienemmistä projekteista mainittakoon vaikka Vladimir-biisin rintamerkkien vastaava valmistaja. Niistäkin tuli kyllä paljon hienompia, kuin mieskuoroliiton merkit!

Juho–Kusti on usein kiireinen, mikä johtunee siitä, että asiat tehdään huolella loppuun saakka, mutta hurtti huumori pitää ilon tuikkeen silmäkulmassa. Kiertuebussiin Uski muistaa aina hoitaa hymyä koko porukalle ottamalla mukaan useimmiten huumoripitoista video-tai dvd-materiaalia. Myös euroviisukokoelmat n. 20 vuoden ajalta löytyvät miehen kaapista. Vuosien mittaan niitä on katseltu bussimatkoilla useaan kertaan. Uusimpana musiikkiuutuutena kuulimme petomaanin soittaman ”kulkuset”-kappaleen!