Juha Rouvala1. Basso

Juha eli Juffe –kuten hänet Semmareissa tunnetaan, on tarkkuutta vaativissa tehtävissä ryhmämme luottomies. Mikäpä on taiteilijan taiteillessa, kun tietää, että joku ryhmästä kirjaa luomistyön hedelmät myös muistiin. Kuukauden treenitauon jälkeen on sitten mielenkiintoista kysyä Juhalta, mitä viimeksi tulikaan sävellettyä. Muistissa on – ja yleensä ihan paperilla. Juffe onkin hiljaisen taustatyön mestari, jonka kädenjälki semmarituotannossa on mittavampi, kuin äkkiseltään saattaisi arvata.

Silloin tällöin mies kuitenkin kadottaa asiallisuutensa ja kääntää revittelyvaihteen päälle. Tuloksena syntyy hauskaa ja estotonta seikkailua järjettömyyden rajamailla. Tällaisista tilanteista juontuvat lempinimet ”Sport Goofy” ja ”Snake”.Tilannekomiikan taju on Juffella pettämätön ja luonteen ääripäät niin kaukana toisistaan, että miestä tuntematon voisi epäillä jonkinlaista persoonallisuuden laajentumaa.

Solistitehtävissäkin on miestä vuosien varrella nähty tasaiseen tahtiin. Soolosoundi kumartaa musiikillisen esikuvan Ismo Alangon suuntaan. Kuororivissä tulkinta on sen sijaan tarkkaa ja suoraäänistä. Musiikkitiedettä opiskelleelta Lahden pojalta luontuvat myös sovitustyöt. Kitaraa eivät yliopiston musiikkikasvatuksen lehtoritkaan saaneet käännettyä oikein päin. Jamisessioiden varmaotteinen säestäjä herättääkin huomiota omintakeisella soittotyylillään. Kitarantouhuissa on koittanut kuitenkin pieni suvantovaihe. Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu omakotitaloon hankitun upouuden pellettipolttimen säätöjärjestelmää tutkiessa.